Boek

boek

De kermis in organisaties (verwacht begin 2020)

Vaak lijken we rationeel te beslissen. Je zet alle voor- en nadelen op een rijtje en maakt een verstandelijke afweging. Ook al denken we van niet, veel beslissingen worden op gevoel genomen.

 

Alle aspecten van een project zie je ook bij de kermis: het voorbereiden, het op- en afbreken van de attracties, kosten, tijd, kwaliteit en exploitatie. Als alles in zo’n hoog tempo gaat zul je veel meer vanuit je gevoel werken en op elkaar moeten kunnen rekenen. Je zit dicht op elkaar en trekt veel met elkaar op. En als de kermisvergunning is verlopen, dan trekt de karavaan verder, op naar het volgende project.

 

Aan de hand van kermisattracties (touwtje trekken, het spookhuis, de achtbaan, het spiegelpaleis, de kop van jut, de botsauto’s, de lucky crane, de snoepkraam, de cakewalk) beschrijven wij de dynamiek in organisaties. Je kunt voorkomen om er misselijk, teleurgesteld of bedrogen uit te komen. De verhalen geven je inzicht in mensen en situaties in jouw project of organisatie.

 

Waarom ervaren we dat op onze eigen manier. We laten zien dat we bewust of onbewust een aantal stappen doorlopen om tot een oplossing, een beslissing of een actie te komen. Waarom besluit je uiteindelijk om de uitdaging aan te gaan, of juist om niet in de zweefmolen te stappen.

We hebben daarbij bijzondere aandacht voor de soft skills, noem het de onderstroom. Volgens ons zit daar de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Als je plaats maakt voor gevoel, wordt je werk leuker en bereik je betere resultaten ze ook beter.

 

Ons boek wordt begin 2020 uitgegeven.  We zullen dan ook meer bekend maken over de mogelijkheden tot lezingen en workshops, waarmee je teambijeenkomsten, heisessies, project start-ups en andere gelegenheden kunt verrijken.